Forskjell p? folk

Dette er tre sjarmerende hus i Elvegata. Deres verdi er udiskutabel. Det midterste huset er renovert med en irriterende detalj. De nye vinduene er for brede. Av en eller annen grunn har ingen offentlige instanser, som ellers er svært nøye, sett noe problem med det. Selv om vinduene skjemmer et av de mest synlige husrekkene i byen.

Img_0527

Under har vi en bakgårdsjå. Nei, det er ikke to inngangsdører. Døra til høyre er en del av fasaden, og kan ikke åpnes. En gang i tiden, siden dette er en bakgårdsjå, spikret noen opp ei gammel dør de fant, og brukte det som en del av fasaden. Myndighetene krevde at denne døra skulle bevares når sjåen ble gjort om til leiligheter. Legg merke til vinduet over døra. Det skulle være autentisk. Så autentisk som mulig. Utbyggeren ble selv etterhvert bitt av autensitetsbilla, og ønsket å innstallere ei klessnor med undertøy fra forrige århundreskifte, i tråd med bevaringsfiliosofien, men da ble han bedt om å roe seg ned av vennene sine. 

Img_0523

Resultatet er uansett førsteklasses, og en borgjemt perle. Men det er forskjell på folk. Det er forskjell på hus.Kanskje er det tilfeldighetene som rår. Kanskje er det noe annet. Jeg sier ikke at det er galt eller at det ikke burde være sånn. Jeg bare holder opp et speil og sier «slik er virkeligheten! Slik er verdenen!»

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s