Ersfjorden

b11

Litt utenfor byen ligger en av verdens vakreste fjorder. Jeg husker Ersfjorden fra barndommen, men da var alt dette kun geografi for meg.

b9

Dette er mer enn geografi. Det er et nasjonalromantisk maleri man kan besøke.

b1

Her finnes de allerede godt omtalte Bryggejentene. De gjør suksess med kafe og butikk i Ersfjorden. Det var mange som ikke trodde på at det skulle fungere. Kanskje de tenkte at problemet var mangel på kafekunder i området. Grunnen til at det ikke fantes så mange kafekunder i områder var mangelen på kafe. Mange av kundene er fra byen. Den ettermiddagen jeg var der, var minst halvparten utenlandske turister.

b7

Ersfjorden er det nærmeste man kommer en bydel i Tromsø. På noen måter er dette byens mest urbane sted. Her finnes også en gullsmeforretning. Og en frisør som dessverre skal legge ned.

b2

Ersfjorden har den samme dynamikken som Kreuzberg i Berlin. Selv om det kanskje er mer nærliggende å sammenlikne med et av de mange små stedene i Lofoten. Lav husleie, tilgjengelige lokaler og natur tiltrekker seg kreative mennesker. Jeg vet ikke om Ersfjordværingene vil ha fjorden for seg selv. For det er ingen grenser for hvor mange turister som kan komme hit.

b8

Her er en ide til en fremtidig etablering i Ersfjorden. Fiskekompaniet eller Brasseriet 69 etablerer filial her. Det finnes en fiskebedrift her, Kaikanten, og Eide handel er rett rundt hjørnet, så matleverandører finnes det. Tenk å kunne ta båt fra Prostneset, rundt Kvaløya og ende opp på en eksklusiv fiskerestaurant mellom fjellene. Uansett om det er en varm sommerdag, midnattsol eller nordlys vil dette rangere med hvilken som helst opplevelse i verden.

er1

Det er mange spørsmål som ville måtte avklares før en slik etablering. Kundekrunnlaget vil ikke være et av dem. Det ville være fullbooket hver dag, det er det ingen tvil om. Ikke bare vil tromsøværinger benytte seg av det. Hotellene kan sende busslaster og båtlaster med blaserte turister som aldri har sett maken.

Man kan spørre seg om dette virkelig er så fint og spesielt. Det samme gjør kanskje innbyggerne i Cairo. Det er jo bare pyramidene, tenker sikkert de, hva er spesielt med det? Kameler, det er jo helt vanlig, tenker de kanskje. Akkurat like vanlig som nordlys, reinsdyr og Ersfjorden.

b4

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Ersfjorden

  1. Anonym sier:

    Veldig godt sluttpoeng i et fint innlegg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s